Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har inga skäl

Du har inga skäl
Säger du och avbryter
Skriker du
Och slår ut med armarna

Jag har inga skäl
Jag är som regnet
Det kommer plötsligt
Ibland efterlängtat
efter en torrperiod
Ibland öser det ner i veckor
Och man kan inte gå ut

Du däremot
Är som jorden
Du tar emot det som kommer

Jorden kan inte skydda grödorna från regnet
Eller från torkan

Det du inte fattar
Är att jag inte alls är som regnet

Men om du är som jorden
blir jag som regnet för dig




Fri vers (Fri form) av ae
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-30 11:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ae