Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kantatartad dikt


Bara en önskan...

Låt orden fullt ut andas
din tanke spänn ut gör den lång.
Visa hur gott orden kan blandas
få klang och bli, som en sång.
För så längde den tonen rinner
till dikter i dur i moll
och man hör från bruset, det spinner
då får orden i sig, en roll.

Så våga ditt spinnande skrivdon
i slingrande skrivande kraft.
Väck upp oss med din målande ton
bjud mer från ditt skrivarskaft:
För ofta till dikter så ljuva
vår längtan fyllts denna höst
men än hoppas vi få stuva
ditt verk in under våra bröst!












Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-11 10:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt, Applåder Ewa - Britt, tycker mycket om!

"Låt orden fullt ut andas
din tanke spänn ut gör den lång.
Visa hur gott orden kan blandas
få klang och bli, som en sång.
För så längde den tonen rinner
till dikter i dur i moll
och man hör från bruset, det spinner
då får orden i sig, en roll."
2011-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt