Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek i vänskap, vänskap i kärlek

Älska varandra
älska Din vän
tänk på den andra
vad han eller hon kanske har på känn

ingen vet vad en de andra har för besvärligheter i sitt sinne
kanske något tungt som de knappt orkar bära
eller något som dagligen tär, och hela tiden fastnar i deras minne
och vad de grubblar på, kan vara en trofast vän som har svikit, eller omsorg om sina nära och kära

en del bär på oro, en del kanske deppar eller på annat sätt plågas i sin kropp
och dagarna känns då så långa och tunga
då är det inte alla gånger så lätt att vara på topp
då är det inte lätt att visa sig glad och nynna en visa eller eller sjunga

ta då fram en gnutta empati, blandad med lite vänskap, och blanda mixturen
så kanske Du där hittar en ny vän, som behöver just Dig
som har en hel del att prata om, och glömmer då kanske att störas av oro eller ångesten, den filuren
samt göra att förtroendet växer hos både hos Dig ….och mig


vi är alla olika, men har en inbyggd förmåga som kallas empati
som vi kan nyttjas vid flera tillfällen, för att skapa något fint ihop
och dessutom får vi visa att vi även är fyllda med sympati
i stället för att stå på varsitt håll och gräva ner sig i varsin grop

nej, bli beroende
av varandra och följs åt i hopp och tro
samt skapa ett starkt förtroende
som vänner behöver, och vandra sedan tillsammans vägen fram över
den sanna vänskapens och kärlekens starka bro …

© Ted Örnberg 2011-11-12




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-12 17:12



Bookmark and Share


  Vici
Fint och klokt!
2011-11-22

  anits VIP
Mycket fina och kloka ord
skriver du här
2011-11-13

  Maria T
Så vackert diktat om
kärlek och vänskap
2011-11-13

  Bibbi VIP
Så sanna och kloka visdomsord.
2011-11-12

  Carola Bouvin
Så fint förmedlar du det som vi alla vill ha, kärlek vänskap hopp och tro!
2011-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP