Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack AgnesP för lånade ord!


påfågel PP

det hänger en påfågel på min köksvägg. han svävar över stjärnorna med huvudet bland molnen och blickar mot soluppgången. han har hängt där i flera år. för varje vecka växer halsen, töjs en aning mer mot zenit. han prålar och skrålar i kapp med min diskmaskin. ibland gurglar han lyckligt, ibland skorrar han trumpet. jag misstänker starkt att han levt ett hårt liv och har sorger han vill glömma. jag skulle aldrig drömma om att ta ner honom, han är ju naglad mot väggen och gör inte en människa förnär. och han är inte en chimär eller så, bara en något ovanlig pepparkaksform.




Fri vers av Nanna X
Läst 478 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-13 09:29



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken fantasi - av den som gjort en pepparkaksform i påfågelform, klart den inspirerar till originella verser :) försiktig fråga - är påfågeln med rösten möjligen gjord av silikon? Jag tänkte honom först som ett väggur med visare som töjs, men det var ju fel... En rolig text, tack, tack!
2015-03-28

  Catharina Edin VIP
Vilken välhyllad påfågel. De är vackra och fantasirika. Som du!
2011-11-16

  cilax VIP
han gör ingen människa förnär ...nähä. En åsna då?
2011-11-13

  AgnesP
:D!!!
2011-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X