Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sen kommer de sömnlösa nätterna


Det tar liksom lite tid för livet att kicka igång igen efter en personlig tragedi II

Pappa sa igår att jag inte behövde älska dig
Att det inte står i någon lagbok att man måste älska sin farmor

Kan det verkligen stämma?
Är det okej om jag inte älskar dig
Fast du hämtade mig från dagis varje tisdag

Du tog ifrån mig min familj, vet du det?
Troligen inte, du fattar inte vad du gjorde med mitt innersta
Hur du slet dig in där
Markerade ditt revir, vägrade att lämna
Och sen spred gift omkring dig
Vet du att min kurator kallade det ett övergrepp?
Nä, du vet inte ens att jag har problem
Grattis, ditt barnbarn är ett jävla psykfall, du hade fan dött av skammen

Men fan inte kan jag prata med någon om vad du sa
För du gör dig själv till offret
Vet du hur ofta jag undrar om jag överdriver det här
Ofta - var det verkligen så farligt?

Och jag är så ensam i det här
Så utelämnad
Ensam stark - bull shit

Jag vill att min pappa ska hata dig
För att du sårade mig så djupt
Men allt han säger är att tills han inte vet hela sanningen kan han inte göra nått

Du gjorde det omöjligt för mig att få stöd i det här
För du sa saker som jag aldrig kommer berätta för honom
Jag skyddar dem jag älskar, de ska inte få ont om jag kan skona dem

Varför skonade du inte mig?
Älskar du inte mig?
Det står inte i lagboken att man ska älska sitt barnbarn
Så troligen inte

Nu bär jag på allt själv
Och får berarbeta det under sömnlösa nätter
För pappa älskade min mamma
Och om han får reda på vad du sa
Så skulle han dö


Jag dör hellre då
Förstår du att du är en mördare?
Och förstår du,
Att jag inte älskar dig längre




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-13 22:20



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ensam är sannerligen inte stark - och ensam är tyvärr vad man så väl är som känner sig i den situation du genomlevt och än mer efteråt ...
Har precis haft en upplevelse av hur ensam man kan känna sig när man blivit utsatt för någonting som man inte kan berätta fullt ut om utan att såra någon eller några som jag verkligen bryr mig om. Det gör ont!
Att läsa detta flöde av känslor som du delar med dig av här får mig att känna tårarna flöda till överallt inom hela mig - ty jag vet att det tar tid att kicka igång igen efter en personlig tragedi ...

Det du gör när du skriver om det du känner är en innerligt väsentlig och oundgänglig del av sorgbearbetningsprocessen - en process som det är nödvändigt att ta sig igenom för att kunna gå vidare i livet och bli en hel människa igen.
Starkt av dig att öppna dig!
2011-11-13

    AA VIP
Stark text.
2011-11-13

  LassO
tungt, vissa vet inte vad de gör mot andra, andra åter vet ved de gör och det är ännu värre...
2011-11-13
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia