Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARFÖR?

Varför sitter några och äter med hatten på vid matbordet?
Varför tolererar vi fullklottrade väggar?
Varför måste mopeder trimmas?
Varför kör ett ökande antal bilister mot rött ljus, kör för fort, respekterar inte avstånd, kör om då det är förbjudet, orkar inte ge tecken ?
Varför kastar många sitt skräp, tomma flaskor, burkar, tobakstumpar på vägen, de modigaste även sina soppåsar och blöjor, vem tror de tar dem till vara?
Varför slår några sönder sina flaskor på gatan och strandklippor? Bor djävulen i deras kropp eller varför känner de ont?
Varför angår ingen sak någon och i synnerhet inte dig!?
Varför måste hundens efterlämningar samlas bort medan människor samtidigt får pissa överallt?
Varför är pengar lösningen till så många , nästan alla problem?

Varför frågar jag, varför, varför….? Det känns och verker som att det inte finns ens den minsta gest eller prestation mot varandra, barnen mot föräldrar, unga mot gamla och tvärtom.
Varför finns det brist på kärlek?

© Heikki Hellman (111115)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-15 17:35



Bookmark and Share


  Minkki VIP
och varför har Finland så många bluffläkare? Ytterligare 500 utländska läkares behörighet ska utredas.... För att ingen bryr sig? En till har åkt fast idag... Och nu ska tidningarna bli dyrare, så ingen prenumererar på dem, tevelicensen är redan så dyr att många hoppat av från att kolla ens TV-nyheterna. Den stora fördumningen och mörkläggningen av information om annat än Idols och annat format-TV-trams är ett faktum. Vi kan kasta tärning om presidentkandidaterna, om vi får tag på en tärning. Vem ville ha det så här?
Bra att du skrev ditt Varför?, Heikki!
2011-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman