Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag och påtittarna!

Idag när jag rundade om hörnet
på ett hus nere i stan. Då mötte jag
6-7 skolbarn i åldern 9-11 år på trottaren.

Den längsta av dem var en flicka. Hon roade
sig själv och de andra med att sparka emot
en flicka, som var kortast i gänget. Faktiskt ett
helt huvud kortare än den långa flickan.

Den långa flickans fot gick, som en trumvirvel
fram mot den lilla flickans ansikte, nuddade hakan
då skrek jag till och sa: - Vad håller du på med? Sluta!
Då ställde sig en liten kortväxt grabb sig framför mig
och sa: -Vi bara leker, det är bara på skoj...

-Skoj, sa jag, det är väl inte skoj att ha en stor fot
viftandes framför sitt ansikte! Och som slår till en på
hakan... Och vänd till flickan sa jag: -Lägg av med detta
det kan ju sluta riktigt illa... Flickan tog ner foten, men
gapstrirrrade på mig som om jag ramlat ner ifrån ovan...

Folk kom cyklandes, hoppade av cyklarna, ställde
sig att titta på mig och barnen, men de sa inte
ett ord... Men stirrade på mig med stängda
munnar hela tiden!

Tiga är inte alltid guld!




Fri vers av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-16 17:05



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Bra gjort av dig, vi vuxna måste se och säga ifrån när det går för långt.
Jag har också gjort det ibland, har fått svar på tal ifrån en del barn, men vad gör det.
Kanskre man då får igång en pratstund som slutar bra.
2011-11-19

  Eva Helene VIP
Bra gjort av dig och bra berättat!
2011-11-17

    ADI Nehlin
nej verkligen inte..hurra för dig som vågade ingripa..fler sådan behövs
2011-11-17

    Maria Malm
Toppen att du sa till! Tyvärr låtsas många vuxna att de inte ser.
2011-11-17

  thyra
Bra att du kom och sa till. Påtittarna är ett bra ord! Fint!
2011-11-17

  Eva Langrath VIP
Civilkurage bra rutet.
2011-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt