Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat!

Det jobbar i Dig, som i mig!

Och det slår ständigt
i god takt för en, som för två
och det kan ta in fler i verksamheten sin.

För det har ingen gräns!
Men hur det har det och hur det spänns
det absolut på direkten i en känns!

Det frågar inte heller efter status eller mål
inte ens efter makt är aldrig heller mot någon snål
och ger ständigt av sig självt helt och fullt
inte alls konstigt att Hjärtat hyllas, blivit en: Kult!

Det har nästan med sitt välkända tecken blivit
en bokstav i vårt alfabet och alla känner till och vet
vad det betyder hela världen över. Det har ristats in i
sten och i trä, ja skrivits in överallt, gjorts på löpande
band av silversmed och även av en guldsmeds hand
till smycken, sytts, stickats, virkats och broderats in
på kläder och tatuerats in på kroppar så man kan
ju säga att hjärtat är den bokstaven, som allt toppar!




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-11-20 06:49



Bookmark and Share


  Vici
Kul och tänkvärt
om hjärtat:-)

Framför allt som skall bevaras
må du bevara ditt hjärta,
ty därifrån utgår livet.
(Ords. 4:23)
2011-11-22

  Eva Helene VIP
Blir varm om hjärtat av dina hjärtans rara ord.
2011-11-22

    ADI Nehlin
underbart...
2011-11-22

  vargpakten
Fyndigt och fint, nog sagt. Kram
2011-11-22

  Maj-Lis VIP
Vackert om hjärtat
2011-11-22

  thyra
Grattis. Låt hjärtat va me... kan inte hela sången, men du kan nog fylla i :)
2011-11-22

    Bodil Sandberg
En av de finaste dikter härinne avnjuten..och en av de absolut viktigate!varma applåder ewa också rosor så för din tanke här!
2011-11-21

  Olof Lagerhorn VIP
Här satt jag med klöver,-spader och ruteress på hand och skulle precis till att dänga dem i bordet; så sitter du där med hjärteress.
Bara att ge sig, för utan hjärta stannar ju allt. Bra skrivet Ewa!
2011-11-21

  Mr Lindemann VIP
Jag läser denna texten och i och med det har hjärtat slagit flera volter!
2011-11-20

  Linda CH VIP
Fin hyllning till hjärtat!
2011-11-20

  thyra
Du visar på väsentligheter här. Visst måste det vara med, absolut!
2011-11-20

    Birgersdotter VIP
Ja hjärtat måste vara med ..på alla sätt och vis
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt