Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore...

Om jag vore skön, som en pion
och lika stark, som en katt med klon
och otroligt uthållig i min mission
och inte hade Gud med i min korg
vad kunde jag då föra till torgs?

Och vore jag så klok, som Cato
så kunnig, som Plato
så snabb i tanken, som en Sioux
och inte hade med Gud i min säck
då blev ju allt det jag sa smäck!

Vore jag så god, som Jungfru Maria
och så tålig, som Sancta Lucia
och blev av båda en kopia
och inte hade med mig Gud alls
då skulle det eka tomt i mitt livs vals!








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-24 00:05



Bookmark and Share


  ULJO
Du äe den du är och det ska du vara stolt över. En alldeles lysande och intressespridande poet.
2011-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt