Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedet

Nu i november
Ska elden brinna
De tror på sömn
Jag måste ut

Jag är så vaken
Har dina saker
De är lätta
Som förut


Dessa minnen måste bort
Allt det som har varit vårt
Ska brännas upp

Jag ska stanna här tills du dör
Flera timmar om det behövs
Och jag ler


Jag minns din lukt, jag minns ditt hår
Men jag vill glömma om det går
Jag fryser så om mina händer
Kan inte känna om det bränner


Känner i askan efter glöd
Försäkrar mig om att du är död


Det är du
Som rinner i vattnet
Som stiger i rökens moln
Du
Som tvingas ut ur ljus
Försvinner härifrån




Fri vers av Linneau
Läst 183 gånger
Publicerad 2011-11-26 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linneau