Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På förekommen anledning
efter mycken fundering och eftertanke ...

... och en och annan fråga från min son ...




Tillrättaläggande ...

Genusvetenskap
betyder
Läran om könen
Femininum
Maskulinum
t-genus Neutrum
n-genus Utrum (Reale)

Jo, de tre övriga är existerande kön/genus
om än forskningen tenderar att bortse
från någon annan utgångspunkt än Femininum ...




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-27 08:13



Bookmark and Share


  erkki
Ja, vem har hört talas om ett maskulinistiskt värdekollektiv?
Utrium? Vad är det? Atrium låter det som. Inkrökt? Och det 4:e genuset, när jag gick i skolan, hette reale. Det låter förstås könlöst.
2011-11-27

  Minkki VIP
Det var ett välkommet inlägg!
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP