Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med Dig går det som smort!

Vem lyssnade på Dig först
det var de som fördes till Dig av Din röst
dessa som efter de goda orden hade en oändlig törst!

De samlades runt Dig i stora skaror
trots att Du inte saluförde några konkreta varor
för Ditt budskap var att se alla som vänner ej som faror!

De som kom till Dig ägde inte många ting
men kunde ändå alltid gå omkring
och dela med sig av någonting!

De tog till sig det Du sa att här det gällde
inte alls vilken storhet man var eller vilket välde
man rådde över utan om nå´n behövde dit man hällde!

Och Du tyckte som ingen annan förr gjort
att alla dög och det kändes så otroligt stort
och det tycks som om vi har Dig kvar alltfort
jag tror minsann Du finns på var ort
jag kände Din Hand när jag gick
hem i busvädret igår kväll
för det gick ju då som smort
för mig att komma till min port!








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-27 15:47



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vilken fin advents betraktelse. Tack!
2011-11-27

    ej medlem längre
Ett fint budskap som du klätt i dina ord!


"Och Du tyckte som ingen annan förr gjort
att alla dög och det kändes så otroligt stort"
2011-11-27

  Mr Lindemann VIP
Mkt bra det här!
Ja, man behöver inte hela tiden vara övertydlig med "Jesus" samt hänvisa till olika ställen i bibeln. Jag tror folk är allergiska mot sådant
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt