Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i öknen står ett övergivet tält



när jag bjöd in dig
bakom förhänget i mitt tält

tog du med din tegelstensvägg

där stod den
och andades skärpa och tyngd

jag gick ur
drog för
och glömde




Fri vers av rebecca d
Läst 931 gånger
Publicerad 2006-01-16 19:15



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Ja,det här var som att få ett knytnävsslag rätt i magen...för vem vill väl inte bli inbjuden i tältet och hur ofta har man inte ödelagt besöket genom att ta med sig muren man byggt runt sig,försvaret. Mycket väl skrivet.
2006-01-16

  Deva
En så suveränt formulerad dikt om hur vi känner av, tolkar varandra. På dessa få rader beskriver du en relation tydligt och smärtsamt.
2006-01-16

  Propella
Starkt, Ditte! Jag föll som en fura, symboliken i dina rader är så träffande.
2006-01-16

  Rachel Roth
tycker om orden och uppbyggnaden
Men med en tegelstensvägg är ju
inte något möte möjligt....men kan
också vara en stadig gränssättning
som ger frid och plats att andas
Spännande text!
2006-01-16

    Bodil Sandberg
Den här dikten tolkar jag som ett farväl...kanske en ilska...en sorg..."jag gick ur,drog för och glömde"....starkt och beslutsamt
2006-01-16
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d