Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och verktygen byggde kyrkan!

Den är lite sliten
man ser den har varit med
känt och bänt på mycket
hållit i och hållit om
vinkat in och vinkat bort
knäppt ihop med den andra
och knäppt upp
strukit någon över kinden
torkat bort tåren på egna kinden
då låtsat att ögat fick nåt skräp av vinden
rört om i grytor
hållit på med baket då med båda två förstås
klappat på sängkamraten
strukit honom över nacken
hållit på att bära
kramat om de kära
stickat med båda, strumpor
låtit huvudet vila i båda på stranden
på äldre dar lärt hjärtmotivet
pekfingerknogar nedåt ihop håll
tummarna under nedåt tryck ihop
blir hjärtform kyrkokor
långfingrar, ringfingrar och lillfingrar
sträck upp och håll ihop
du har fått ett eget kapell
bara att ta till, go´kväll!






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-30 21:22



Bookmark and Share


    Maria Malm
Tänk vad mycket som händer med ens händer, vad de får vara med om!Fin text.
2011-12-01

  Ezmeralda VIP
Helt fantastisk text.
Jag har läst den flera gånger och
blir mer och mer imponerad av den.
Kram
2011-12-01

  Eva Langrath VIP
Vilket underbart fint ordbygge
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt