Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångad ängel

Det är något underligt med henne
en jagad ängel
som livet fångat
i en manisk dans

En apa i en bur
som inte syns
för ingen ser


Hon vill sväva högt på sina vingar
uptäcka livet
från alla håll

Hon vill springa snabbt
och vandra sakta
suga musten ur själva existensen
berusa sig

redlöst

sanslöst


Hon vill rusa fri mot avgrunden
spärra ut sina vingar
i samma stund som marken tar slut under hennes fötter
för att sakta singla ner mot marken
som ett lyckligt höstlöv

Hon letar efter livets kickar
vill känna hur skrattet inte går att stoppa
och hur hela världen
fylls med glitter

Hon springer fort
försöker lyfta
men hennes bur av osynlig metall
håller henne hårt

Små cirklar
stora cirklar
fast i sin bur
av livet självt

En jagad ängel
som aldrig ska flyga
högre än taket
på sin osynliga bur




Fri vers av emla skogstroll
Läst 325 gånger
Publicerad 2006-01-16 23:19



Bookmark and Share


  kärleksbarn
!
2006-01-17
  > Nästa text
< Föregående

emla skogstroll
emla skogstroll