Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här skrev jag till Ebba von Sydow 20050723. Fredagen den 7 oktober (sista utgåvan med Ebba som chefredaktör!) 2005 så publicerades den i Expressens nöjesbilaga \"Fredag\" på insändarsidan.


Maskerade tongångar

Höst är jag, Vinter är du

De två nära som möts sällan
Tränger sig vår sommar emellan?

Prefererar ny skrud men hinner ej rena
Vem har modet att låta slöjan falla?

Du värnar ditt nakna, kalla jag
Långt hår blott förskönar, modig fryser inne

Klagosång kan ej sjungas av näktergalen
Nektarn beskyddas av rosens taggars lynne

Göt musik, du dansar över strängarna
Åh, vackraste virtuos, får jag lov?




Fri vers av Mattias LTC
Läst 415 gånger
Publicerad 2006-01-16 23:57



Bookmark and Share


  Oskar...
Håller med bodil.. Språket känns stämningsfullt, gammaldags men det är enkelt att läsa texten.
Jag har ju en liten uppfattning om ditt sätt att skriva- men det är förknippat med de noveller jag läst. På något sätt känns det nästan som om en annan person har skrivit den här dikten. Du är varierad... ;)
Bra är den och flera bilder dansar förbi undertidens som man läser.
2006-01-21

    Bodil Sandberg
Lite som Bellman....faktiskt...
2006-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Mattias LTC

Mina favoriter
efter mitt självmord