Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...för varje dag växer den...




En Svag Doft utav Jul [rimvers]

~¤~

I början av December

den frostformade snödrivan

lång bort i landet från November
lång bort från allt som värmer

*

I början av December

den nyansrikt röda domherren

kommer tillbaks liksom ifjol ännu
tar tillbaks sina frostmodstulna bär
han och hans fru

*

I slutet av December

den ljusfenomenrikt klara stjärnan 

traditionsenligt lysande där i skyn
traditionsbundet målas kort utav vyn

*

I slutet av December

från den svagaste doft utav jul

i värmen den uppsprickande Hyacinten
i värmen tanken på dikten föds om vintern

05 December 2011

LPWJ

 

se även:

Domherre




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-12-05 20:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-12-07

  edikt/Benedikte
Väldigt fint(och visuellt)! B
2011-12-07

  LenaJohansson VIP
fint
2011-12-06

    ej medlem längre
Mycket fint beskrivet.
2011-12-06

  Bibbi VIP
Så ljuvligt och underbart beskrivet.
2011-12-05

    ej medlem längre
Underbara dofter och bilder du målar här!

"I slutet av December

från den svagaste doft utav jul

i värmen den uppsprickande Hyacinten
i värmen tanken på dikten föds om vintern"
2011-12-05

  Yrre VIP
Mycket vackert!!
2011-12-05

  thyra
Fina rim och du ser julmånadens goda dofter och ljus! Fint!
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP