Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturen fick ett vitt täcke natten mot Finlands nittiofjärde självständighetsdag den sjätte december.


DEN FÖRSTA SNÖN

Nu ligger förändringen i luften
det blåser kallt från havet
tunga, svartmuskiga moln,
hänger lågt, närmar sig trotsande
de skjuter först en hagelskur över oss,
snöhagel smattrar överallt
en sporadisk blixt slår ner, en julblixt,
åska i luften,
gubben Tor kör fyrspann,
decembermörker, nattens tystnad
får ett magiskt lynne, dramatiseras.
Ovädret slutar sedan med en vindby,
luften fylls med stora, tunga, våta,
lakansflingor,
de landar, täcker jordskorpan.
Om ett ögonblick är allt vackert,
rent, vitt, ljust.
Vintern är här!

© Heikki Hellman (111206)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 250 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-06 14:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ljus i fönstret här också :) en fin självständighetsdag blev det. Dikten med skuren av smattrande snöhagel just idag anspelar diskret på historiska tider, antar jag.
Vintern kommer med dunder och brak i dikten, hämtar ljuset. En fin ordresa!
2011-12-06

  Linda CH VIP
Dramatisk naturlyrik där historien slutar ljust, mjukt och vinterklart.
2011-12-06

  Heikki Hellman
Vi alla tänder ljus på fönsterbrädor i kväll.
2011-12-06

  HelenaW
Ska tända ett ljus i fönstret i kväll ! :)
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman