Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenting för mig


saffran i maten
kanel
och pepparkakor

kryddnejlikor
spetsar
apelsiner

knäck som stinker

kalle anka
på tv
under adventsljusstaken

mördade djur
i form av lutfisk
skinka och köttbullar

en gran som har stått
på torget
sen den tjugoandra
oktober

o helga natt
vrålas brusigt ut
ur den gamla radion

glögg och julöl
en amaryllis
trängs på bordet

mandel i
risgrynsgröten

lurade ungar
som tror på
den coca colaröda
tomten
stackarna

och blir överösta
med presenter

plånböcker tomma
redan den tjugosjunde

näe det där är nog
ingenting för mig
det där

nöjer mig med
några skrynkliga russin
ett glas must

och en mysig

splatterfilm
















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-09 15:49



Bookmark and Share


  dubbelve
Hahaha. Så underbart bittert!
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP