Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsljud

Ekot av stjärnor som gnistrar

Tystnad av fåglar som viskar

Nattsvarta himmelskvistar

Skenar mot svart himmel

Långt bortom stadsvimmel

Långt bort vid laduskimmel

Tyst är natten, tyst, tyst

Upplyst, isfryst, moltyst

Sakta, stilla, lugn,

knakar kakelugn

Sakta, tyst, försiktig,

skogen ligger livsviktig

Vargar, tomtar, troll,

sakta sjunga i de moll

Akta, se upp, försiktigt,

skogen är på riktigt




Ljudet av is som blänker

Stillhet av djur som tänker

Fula trollen smider ränker

Gryningsljuset visar sig

Vattenväsnen lockar mig

Någon älgkalv ser på mig

Långt bort i skogens innersta

Långt bort i landets bortersta

Lila är himlen, lila, lila

jägarens vapenvila, dagens dygnsvila

Inte mörkt, inte ljust

Lite kymigt, lite förtjust

Djuren, bonden, jag

alla spelar vi i lag

Akta, se upp, lugn

grillad älg i ugn




Fri vers (Fri form) av Lengum
Läst 247 gånger
Publicerad 2011-12-10 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lengum