Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en inspirerad kommentar jag inte kan låta bli
att dela med mig av till fler än den som inspirerade
mig med sitt flöde att skriva den ...




Om Tro och Sanning

Astrologi i vetenskaplig form
finns även utanför ditt huvud
 - sanningen lika så... 

Astrologin såsom verktyg för att
dirigera och ge goda råd i våra liv,
Nej, där lär du bli besviken
om du går på det du läser i alla dessa
stjärnteckenböcker och horoskop
 i olika format och klass som ges ut ...

Däremot om du kikar på och lär dig lite
mer om energiernas uppbyggnad i
universum
 - där stjärnkonstellationerna
har en avgörande inverkan på energiflödenas
växelverkan och inverkan på
allt liv och icke liv
... Då kan du till och med få
direkt praktisk nytta av astrologin i ditt liv.

När det gäller sanningen
så är den tyvärr en ständigt återkommande
besvikelse i våra liv
- Speciellt som den är så förbannat subjektiv
och beroende på och av
referenspunkter och perspektiv ...

Men om du förmår att hantera sanningen
som en gråskala där den sanning du söker
finna för att möta din omvärld inte
nödvändigtvis behöver stryka på foten
inför denna omvärlds sanning
 - Utan att det finns förhandlingsutrymme
för att kunna mötas
- Då kommer du bli mindre besviken i längden ... 

... och kanske finna helt nya sanningar
dessutom ...

Att tro på något är förutsättningen för
att något överhuvudtaget
ska kunna bli av och bli till
- Att vara är att varseblivas!

Visst kan det låta lite flummigt
- men båda teserna
har såväl substans som relevans!

Det är när tro blir till religion
som det börjar gå snett ...

Så gäller även vad avser
astrologin och sanningen!




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-10 18:29



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Sanningen glider undan så fort man vill fånga den...
Tänkvärd dikt.
2011-12-10

    ej medlem längre
vilket förvirrat prat. jag orkade inte läsa igenom hela. jag säger att det är dålig poesi.
2011-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Redan i Gamla Testamnetet varnas vi för att konsultera stjärnorna. Och då är det inte rockstjärnorna som åsyftas, även om de kan vara nog så farliga.
Ska inte ett folk fråga sin Gud? Jovisst. Det är Han som skapat universum, inklusive alla stjärnor och planeter. Om Honom, Jesus, heter det att Han för stjärnorna fram i räknade hopar.
Med tanke på Hans storhet, Hans allmakt och Hans triumf ter det sig fåfängligt att se på stjärntecknen och tro sig i dem finna vägledning och svar.
Jesus lever. Han är inte död materia. Jesu åstundan är en levande kommunikation med människan.
Astrologi och horoskop hör det ockulta till och skapar enbart förvirring. Dessutom kan astrologin aldrig fylla det tomrum som finns i en människas hjärta så länge hon inte tagit emot Jesus som sin Frälsare och Herre.
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP