Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här kan det vara


fredagsmys

västan biter i ansiktet
sjöstänket känns som nålar
i 30 sekundmeter

tajtar förtöjningar
mjölkar trossen genom
genom bryggöglan av järn

10 ton med vindpress
frestar bra
långa linor håller

sjöarna välter över pirarna
vattnet stiger och stiger
mer förtöjningar läggs

två korta och tvålånga
akteröver
samma föröver

Ejdern är säkrad
hon skrattar åt stormen
den här gången håller bryggan

inte som när bryggan åkte
på land
och Ejdern efter

Vi säkrar huset bakom gärdesgården
ut med länspumpen
och pumpa rent

innvånarna sitter i malmö och myser
blir tuffa telefonsamtal
med folk som inte fattar

åker hem med min trötthet
Ejdern ligger fint
huset är säkrat

och i malmö
sover man sött




Fri vers av tom boreland
Läst 252 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-10 22:55

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Mmm - fin, håller mer än väl i konkurrens med all tänkbar arbetslivspoesi som jag någonsin läst. Stora applåden!!
Hos mig sitter inbränd för evigt den svala rösten, som läser väderrapporten i radion - "Simrishamn. ost, tjugofem, snöfall". Mina föräldrar bodde på Kivik.
2011-12-15

  anits VIP
Dina ord ger mig bilder
där jag ser allt du gör
fint berättat
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland