Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han hade mött otålighet även irritation när han blev äldre. En maskerad fortsatte flera år. Nu ville han avslöja sina dolda känslor. Han ville ta av sig masken! Hög ålder kan vara ett problem. Ingenting är som förut. Man lever längre numera.


RÖSTEN BAKOM MASKEN

Han hade spelat
en maskeradroll flera år.
Nu får det räcka!

När man ger med sig,
böjer man sig för dig,
som en böjlig videkvist,
blir övertalad hur lätt som helst.
En fördel i högre ålder?
Man skäms för sin svaghet.

Han hade nu nog
av sina hemliga lidanden.
Han hade lärt sig en gång,
en riktig karl gråter aldrig!
Män är av stål!
Man får ej klaga i onödan.
Någon egen vilja finns kvar,
därför gör han ännu motstånd.

I högre ålder blir stegen snabbt kortare.
Krafterna avtar.
Man låter sina vänner
göra sig större och mindre tjänster,
oftast utan att be dem
de görs av egen fri vilja.
Man skäms för sin handfallenhet.

Det är svårt att klara sig ensam i livet
man vill uttala sin tacksamhet.
Jag är tacksam för dig
jag vill inte vara en börda för dig
men jag skäms igen.

Varför är självklara saker så svåra i dag?

© Heikki Hellman (111211)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-11 09:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
inte vet jag - paradigmskiftet från att ha varit den som ger genom att ge till att blir den som ger genom att ta emot?
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman