Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mot årsskiftet gör man ofta resumér


EN ÄLDRE MAN

En äldre man är definitivt inte mera vacker
fylld av harmoni, om någonsin hade ens varit?
Men det är ju inte sant!

De förflutna årens spår och rynkor i ansiktet,
silverglänsande, vitt och grått hår
slumpmässiga skrattgropar på kinder
och ett milt, vänligt och lugnt leende,
en äldre man är ju vacker!

När man blir äldre skrumpnar man
vår kropp förtvinar, men själen blir förädlad
tankegången utvecklas, vår helhet mognar.
Underlivet vissnar, intelligensen blomstrar,
om den alls någonsin blomstrat!

Elektriska kontakter, ämnen som förmedlar,
hjärnfunktioner är nu senast i ordentligt bruk,
i ett produktivt arbete.

Människan genomarbetar det gångna livet och
erfarenheterna.
En effektiv terapi och läkekonst för många ensamma!

© Heikki Hellman (111213)





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 277 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-12-13 18:43



Bookmark and Share


    lory
bravo
2012-01-04

  Maria T
Visst är gamla människor
vackra
2011-12-14

  Tosca
Trevligt och roligt skrivet.
2011-12-14

    Anna Ahlborg
Att få vara klar i knoppen och frisk i sinnet på sin ålders höst-det är något vi alla längtar efter; ty intet är som en riktigt gammal människas livserfarenhet och livsvisdom! Så låt oss var rädda om alla våra äldre-de är guld värda!
2011-12-14

  Ritva
Underbar ,sann innehåll. Gillar mycket!!;-))
2011-12-14

    balalaika
Om detta är en
kontaktannons
så svarar jag
bums!;)
2011-12-14

  Linda CH VIP
Heikki, du är verkligen vacker både på ut- och insidan! Gillar att du skriver med glimten i ögat.
2011-12-14

  mare VIP
Sant, Du är en vacker man ;)
2011-12-14

  thyra
"De förflutna årens spår och rynkor i ansiktet,
silverglänsande, vitt och grått hår
slumpmässiga skrattgropar på kinder
och ett milt, vänligt och lugnt leende,
en äldre man är ju vacker!"

Att se sig själv i glädje, det tycker jag om! Fint!
2011-12-13

  Minkki VIP
du är verkligen - en Heikki Uniikki. Du har din sakliga och vänliga läkarblick och din passion för språket och livet, funderingar. Fin text!
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman