Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var inte Rädd för Mörkret av Erik Blomberg (ur Jorden 1920) Bilden: Sveriges Lucia 2011 Aida Lindqvist från Gällivare...Heja Norrland!




Do not Fear the Darkness (E. Blomberg)

~¤~

Do not fear the darkness
'cause the light rests therein
We never see the stars where
no darkness exists within

Inside the light ring of iris
you carry a dark pupil,
'cause dark is everything whereto
the light with awe and longing will

Do not fear the darkness
'cause the light rests therein
Do not fear the darkness
which the heart of light is carrying

Erik Blomberg (ur Jorden 1920)

L Patrik WJ english version 13 December 2011 Lucia

***

Var inte rädd för mörkret
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor
där intet mörker är.

I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär. 

 




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 2497 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-13 18:17



Bookmark and Share


  thyra
Jättefin översättning och dikten tycker jag mycket om. Tack!
2011-12-13

    ej medlem längre
Tack Patrik för den fina översättningen av en underbar dikt!


"Do not fear the darkness
'cause the light rests therein
Do not fear the darkness
which the heart of light is carrying"
2011-12-13

  Bibbi VIP
Fint.
2011-12-13

  L Patrik W Johansson VIP
Ja det var där jag påmindes om den och letade upp den
även en kort av Viktor Rydberg och berättelser om julen av Ebbe Schön lästes av Tomas von Brömssen

men Sveriges lucia är ju inte på TV en hel timme mer tyvärr

Be well,
LPWJ
2011-12-13

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så märkligt... just nu läser Tomas von Brömsen denna dikt.. på svenska.. på Luciahögtiden på televisionen.. när jag just fått läsa den här.. ej hört den förut.. fint. Även översättningen förstås..mycket fin.. glömde säga det.. tack
2011-12-13

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
berörande, rörande dikt...
2011-12-13

  Ninananonia VIP
:) Well spoken :)
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP