Shininkagemusha's text ''Valfläsk''
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrev en liten kanske väl utvecklande och inte helt 
sansad kommentar till  Shininkagemusha's text ''Valfläsk''



Parentesens ambitioner ...

Kan blott stillsamt sorgesamt med viss
känsla av ro ta till mig
detta flödes innehåll och 
innebörd

- Konstaterar tyst för mig själv att det
är med allt det här
som du förmedlar i detta flöde 
lite som med vädret ...
- Utan något att 
tala om,
något som vi kan reagera på
och 
samlas kring
 ... vad vore väl då vårt

människoöde?
- ingenting!

Naturen, djuren och växter och annat liv
- de skiftar allt eftersom klimatet
förändras över årmiljonerna ...

När 
växthuseffekterna blir för starka ökar
sötvattenmängden i haven och
salthalterna sjunker och golfströmmarna
upphör att värma där de brukar ...

Ett 
istäcke och snö tvättar under några
100.000 år bort den värsta skiten från
de industrialiserade delarna av världen,
eftersom de till övervägande delen är
belägen i de norra delarna ...

Människan sådan vi känner henne idag
kommer att överleva!
... I alla fall ett 
tag ...
Men inte i lika stora tal som

idag ...

De djurarter och miljöer som vi förstör
är inte riktigt så beroende av vårt
inflytande för sin historiska livscykel
som vi tror

Vi vill så gärna kunna peka på att det
är vad vi gör som påverkar
hur världen 
utvecklas i den framtida historien

- Vi 
är defakto parenteser och vårt
eventuella fortsatta deltagande i
framtiden beror till stor del
men långt 
ifrån helt på vad vi gör
med de resurser 
vi har idag ...

Men än mer på hur vi 
samverkar
med varandra globalt,

regionalt och glokalt ...

Men innan vi 
ställer krav på globala lösningar
kanske 
vi skulle börja med att
ta hand om oss själva,

våra nära och kära,
våra bekanta och

grannar ... 

För hur kan vi kräva globala lösningar
när vi inte ens kan avvara den tid,
omtanke och medkänsla
som krävs för att

vi var och en här och nu ska kunna
känna 
sig inkluderad i ett och samma
sammanhang???

Tror vi smittats lite för mycket av det
där så kallade
''Någon-annan''-syndromet

... och kombinerat det med ett mer
nymodigt syndrom benämnt
''Någon-annanstans först''

Förlåt min synism och krassa bild av vår
samtid ... 
Respekterar ditt inlägg och avser inte
att förminska flödets budskap - tvärtom
är det ett gott budskap, blott bara att
jag inte kan låta bli att se lite längre
än så ... 

Att jag lägger ut det här
är för att jag vill att fler ska reagera ...




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-17 01:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP