Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår grät jag när jag borstade tänderna. Och jag tyckte så jävla synd om den tjejen som stirrade på mig i spegeln. Tyckte så jävla synd om henne. Tog mig en stund att inse att det var jag.


Jag orkar ingenting

Det är så lätt att tappa bort sig själv
I Decembermörkret

För det är bäcksvart ute
Solen vill liksom inte mer
Orkar inte trotsa den ogenomträngliga mörka natten

Och jag,
Jag orkar ingenting




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-18 20:04



Bookmark and Share


  August L S
Jag tycker det är en fin bild du beskriver. Solen som liksom inte orkar mera. Man kan riktigt tänka sig hur den verkligen försöker men inte kan förmå sig, uttröttad, less och slut. En sol som gått in i väggen, eller sjunkit ned i ångest där bortom horisonten.

Det ville jag ha sagt. Dikten är bra.
Sen fylls jag naturligtvis av den vanmakten att vilja trösta och hjälpa men inte alls veta hur det skulle gå till.
2011-12-19

    Anna Ahlborg
Unna dig en stund helt för dig själv och gör det du tycker allra mest om! Det låter på din text som om du stressat mycket under en längre tid. Var snäll mot dig själv och unna dig en egen lyxstund, innan julen drar igång på allvar. Din text är bra skriven: får en att tänka till lite och stanna upp för en stund. Bra!
2011-12-18

  Peter Stjerngrim VIP
Tänker en varm öm kram till dig - i massor ... Spara den och använd den när du känner dig så där ...
2011-12-18

  kerstin skriver VIP
jag kan känna igen känslan
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia