Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus mot mörker - En orättvis kamp


glor in i 2
parallella lågor

dom dansar av vinden
som små eldsvådor

gula uppe
blåa längst ner

nästan så man
inte ens ser

som att dom redan
har slocknat

stearinet droppar
bildar små sjöar
på fönsterbrädans
marmorplatta

som en vit len matta
med kanaler emellan

har släckt ner alla lampor
och dragit för persiennen
det enda som syns
är 2 miniatyreldar

men fönstret står på
vid gavel
släcker den ena

stearinet där i
börjar omgående stelna

några sekunder dröjer
tills det andra dör

sorgligt på nåt sätt
men ett ljus
är ganska skört

mörker däremot
står emot det mesta

och den gråa klumpen
under min hjässa
blir ännu gråare

tar en tyst minut
för mina ljus
som så vackert strålade

stirrar på deras
förkolnade vekar
jag ser dom knappt

rummet är svart
och jag letar
efter lampans kontakt

sticker in den i väggen
60 watt
ett stelt sken

motar visserligen
bort mörkret
men det känns
som det är fel

syntetiskt ljus
kontra gigantiska
skuggor

mörkret som ett monster
tar ofantliga tuggor
sväljer ljuset

antar att det bara
är att acceptera nuet

mörkret står som segrare
ännu en gång

som att försöka klösa
sönder en vägg av betong

så snälla nån
kasta åt mig en tändsticksask
kanske en fackla

för jag har inte gett upp
inte helt
men jag vacklar

har godtagit verkligheten
så som den är

men kämpar emot den
så länge

jag är
här














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-24 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP