Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt av Janjohan och An-ders


Kontorsdikt efter förmiddagskaffet

Hundra hummare och en excellent byråkrat
Så bygger vi en cirkus eller ministat
i din jobbkorridor.
Här har jag nu tillbringat en mandoms år
bland papper och skrivbordsregementen,
i en själlös kåk bland cementen.

Hundra kopiatorer maler tusen dekret och underlag
Som kommentarer till handlingsplan och förvaltningslag
i ditt pappersreservat.
Här känns varken puls eller hat
bland högar och minneslappar,
men för varje papper ett öga till jag tappar.

Har du matats med slarvig moderat-propaganda?
Har du blivit en materialistisk livsförnekare av samma anda
som en luthersk Novis?
Förträngdes behovet av själslig spis
under detta - ditt enda liv?
Min fråga är - och snälla, beskriv:
För vem är du sådär sjusärdeles överaktiv?

Har du tappat det Platonska och koncepten?
Behöver du ersätta livslyckan med anti-depp recepten?
Har du glömt av att livet leker
när korten smäller i varje eker
och solen skiner på solvarm ljung?
Nä, som pappersslav blir aldrig sorgen mindre tung.

Se! Där kom äntligen en faktura till
och gör om ytterligare några livsminuter till spill
i ett meningslöst behandlingsmoment
som förnekar dig din enda chans
till att leva med mening, skratt och dans.
Du är Sisyfos, fast utan slänt.






Fri vers av Janjohan
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-21 11:26



Bookmark and Share


    Orm den gamle VIP
Jepp, bli en träl eller dö! Det är det enda valet!
Att somna över bordet eller skriva rapporter kring kvartalet
som de andra automatiska människomaskinerna
som bara lever upp på fredagskvällen i valet mellan vinerna.
Har du hunnit bli trött på skiten?
Hatar du att förtränga livsaptiten?
Så ta då till sprutan eller spriten
på dödsbädden tackar ingen dig för niten.
2011-12-21

    Shush
Bra ordval, och det är som tusen ton rasande papper.
2011-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan