Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2007


Glitter

julen står framför dörren

utanför vår lilla bubbla förbereds ett nytt spektakel
det ska slås in paket, handlas på systemet och ICA
det städas och i varje vrå hängs det upp glitter

glitter, glitter, glitter

i hemmen bakas det och planeras
vilka som ska få delta i buffén på den stora dagen
om man vill kan man besöka en kyrka
där kan man tända ett ljus
och tänka på några nära och kära
prästen predikar och påminner oss om vad vi firar

så vad är det vi firar?
vad firar den som inte har något glitter?
vad firar den som inte har något hem?

i städernas många gränder ligger kartonger och tidningar utplacerade
dessa används som filtar och täcken för ett stort antal medborgare

den enda julen som är gemensam mellan hemlösa och andra
är den som upplevs genom ett skyltfönster
fönster sägs spegla härligheten
det beror bara på vilken sida av det man står
står man på utsidan
kan man inte göra annat än att åtrå
längta och hoppas på att en dag får ta del
av alla godsaker som erbjuds

annars kan man besöka en kyrka
och återigen bli påmind om vad man egentligen firar

för vad firar annars den som inte har något glitter?
eller den som inte har något hem?




Fri vers av Maromantic
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-22 18:08



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
starkt skrivet, och direkt ur verkligheten som en del lever i
det är djupt tragiskt och igentligen en stor skam för ett land
som har resurser, det handlar bara hur man väljer att fördela och vilka man anser vara värda att satsa på...

välskrivet en skildring som säkerligen berör många..
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic