Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MOT JULEN

Äntligen är alla långa förväntansfulla
veckor och dagar förbi
det fattas ännu några få stunder
och julen är här.

Blixtarna sicksackade vilt på himlen
omringade människobarnen inne
kullarna klingade av mullret
hagelskurarna skallade på husentaken

Dag för dag blev dagen kortare
molnig, snölös dag var som en nattdag
I många ljus tändes en levande flamma
stilla fladdrande.

I sinnet skapade ljuset
värme och känsla,
man kom att tänka på
decembers stora högtid.

Barnen liksom vuxna avbryter för en stund
sitt arbete, sitt stök, även sin skola
är nu färdiga att ta emot julen.
Tänk om det en jul vore fred på jorden!

© Heikki Hellman (111223)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-23 17:53



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket vackert tänkt!
2012-01-04

  Maj-Lis VIP
Vackra tankar
2011-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Skönt när detta hedniska trams är över. Och i himlen kommer jag att stormtrivas bland annat på grund av att dit kommer inget orent som julfirande eller rasism in.
2011-12-23

    ej medlem längre
Tänk om det en jul vore fred på jorden!

Du formulerade en tanke jag hade i dag!
2011-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman