Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läses till melodin till Mössens Julafton. Cred till Therese L, Annelie, Alida och alla andra klasskamrater på Gotland som skrev den här tillsammans med mig!




Tomtens galna jul

Vår tomtefar är flitig, han plågar nissar små

 och är de inte snabba nog han dom med piskan slå

Att få sin lön för mödan är nissens enda krav

men tomtefar han skrockar: Hah, du är min slav

 

Hejsan hoppsan fallerallera

när julen kommer ska en nisse jobba varje dag

Hejsan hoppsan fallerallera

men nisse kämpar och försöker ändå vara glá

 

Till slut så kommer kvällen då tomten raglar in

han sluddrar och han skriker något om en flaska gin

och misteln ovan dörren var ingen bra idé

att tomten kysser morsan vill man inte se

 

Hejsan hoppsan fallerallera

med alkohol i blodet är han inte som han ska

Hejsan hoppsan fallerallera

en tomte på kanelen är ju ingenting att ha

 

Och tomtefar han gillar att tillfredställa sig

det spelar ingen roll om du är kille eller tjej

Du sitter i hans knä och nu börjar han bli fräck

och där inunder rocken har nå´t sprungit läck

 

Hejsan hoppsan fallerallera

ibland så kommer tomten inte riktigt när han ska

Hejsan hoppsan fallerallera

att tomten är en bock, det vet nu både du och já

 

Och nu är tomten hungrig men fy han hatar gröt

och detta är en tradition han önskar att vi bröt

Han rusar fram till bordet och vräker i sig mat

och slutar först när det är tomt på alla fat

 

Hejsan hoppsan fallerallera

kan tomten vá bulimiker? Det vore inte bra

Hejsan hoppsan fallerallera

för om han ser en matbit måste han den genast ha

 

Nu är det dags för klappar och säcken den är full

den lutar han mot granen så att den ramlar omkull

och skägget börjar brinna, så tomten inget ser,

familjen står och gråter orkar inte mer

 

Hejsan hoppsan tomten tuppar av

och granen står i lågor han har grävt sin egen grav

Tomtens skägg det fallerallerav

när julen kommer bör man inte ha för höga krav

 

De tar honom i kragen och slänger honom ut

och i den vita drivan där tar tomtens afton slut

Han ligger där och fryser och önskar sig en vän

och tänker på att snart är julen här igen

 

Hejsan hoppsan fallerallera

däri den vita drivan bör han mycket kläder ha

Hejsan hoppsan fallerallera

när julen kommer vill ju ingen tomte ensam vá

 

Så ser du tomten komma på julaftonens kväll

Ja tänk då på att tomten inte alltid är så snäll

Nu önskar vi er alla en mycket bättre jul

och utan våran tomte ska ni nog få kul.

 

Hejsan hoppsan fallerallera

om tomten kommer bör du lite misstänksamhet ha

Hejsan hoppsan fallerallera

när julen kommer ska varenda mänska vara glá




Bunden vers (Rim) av Delora
Läst 1096 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-24 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Delora
Delora