Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solen mot det gula


landet med det gröna
så tänker jag mig himlen
hon sa något om hans cykel
den sannaste konstnären
hans duvor i lera

vi har gått för dagen
natten är dagens slut eller
dagen är nattens barn


solen steker ditt ansikte
du är kort i ton
jag kanske längtar bort


stenarna på marken
så tänker jag mig jorden
som livet tar och kanske
ger eller

stenarna på marken
så tänker jag mig jorden
som döden tar och kanske
ger igen



landet med det gröna
så tänker jag mig himlen
och jesus vinkar glatt från
en lunkande kamel






Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-24 12:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känns som en lätt naivistisk målning, särskilt med sista strofen i åtanke. På något sätt lovande ...
2011-12-27

  Sarah Tomasson
jag gillar kontrasterna i den här dikten, speciellt det oväntade slutet :)
2011-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP