Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av jord är jag kommen

Flyger genom regnbågen
Andas
Trollbunden
Till toner utmed dikets kanter
Till moll av jord är jag kommen

Stundtals landar en bitter omdränkt väta på min tunga
Sälta
Svavel sipprar utmed stinkande hål
I min flätade väv av livets varp
Tynger steg för steg för andetag är jag ändå buren
Genom och trots dimman runt mina fötter

Gryr en dag
Läggs till en dag
Tills jord jag åter bli
En dag
Räcks genom evigheten
Står på den
Förankrad
På väg

Osets bakgator
Möts i dammet som där ristade mitt namn
Sveptes över taken till träd och hav
Skingrades lätt för vinden
Faller förintad
Upplöst

Jorden gav mig livet
Tiden fick jag
Till skänks
Mitt att sopa vägen
Fri från dammet
Som skuggar mitt inre
Tills jorden åter är mitt hem




Fri vers av sangel
Läst 417 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-27 00:40



Bookmark and Share


  Minkki VIP
håller med Thu... en välformad sammanfattning!
2011-12-30

    ej medlem längre
Mycket bra !!!
2011-12-28

    ej medlem längre
Smärre mästerverk faktiskt
2011-12-27

  Rise Little One
Fullständigt överblick av ett liv ur poestisk synvinkel...

"Jorden gav mig livet
Tiden fick jag
Till skänks
Mitt att sopa vägen
Fri från dammet
Som skuggar mitt inre
Tills jorden åter är mitt hem"
2011-12-27

  TT
...ödesmättat...full av tankar och bilder...väl formulerat och väl skrivet...gillar!!!
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel