Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ser tillbaka samtidigt som jag ser framåt, på det som var och skulle kunna vara. Jag stänger mina ögon och drömmer mig bort. Till den som saknar.


Varför ljög du?

Jag sitter på balkongen utanför den halvsunkiga lägenheten
Du röker mitt emot mig när jag tar min morgonkaffe

Du har min skjorta på dig, den täcker knappt dina lår
Jag tittar på dig, du tittar ut över staden och tar ett bloss

Du tittar på mig och ler, du frågar vad det är
Jag säger ingenting, jag är stum av din skönhet

Dina ögon glimmar i sommarsolens strålar
Din hud skiftar från bitterblek till gyllenbrun

Du drar dina fingrar genom ditt hår och tar ett till bloss
Du knackar lätt på cigaretten och askan flyger ut med vinden

Jag tittar ut över staden och tar en klunk av mitt kaffe
Sedan försvinner du tillsammans med ditt sista bloss

Lika osynlig som syret du kväver med röken

Du lovade att aldrig försvinna.




Fri vers av Itsari
Läst 457 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-28 03:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Itsari
Itsari