flaskpost / resonans

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Via den poetiska leken. Svar på Melonas flaskpost / resonans




Som den ristades in i en pelare på Tacoma Narrows Bridge (utifall hon skulle passera)

 

 

 

Du säger
du tror du vet allt om eld men jag
självantänder en hel kontinent
för att ge dig ännu ett språk;

jag har satt en samlande lins framför varje
stjärnbloss och varje
nova
bygger en eld till din mun
om den rymmer en hunger



Och om krig bryter ut
om vi måste fly
om svärta och tyngd blir en frätande ring
av utspillt kaffe som hägnar in oss

vänder jag mig till dig
när jag släcker en himmel med varje öga
lindar silver och blod under huden
bränner en mångmiljonstad mot din
blossröda mun



Mellan tiljorna
höjer sig röken
blir till en levande kropp
slingrar sig runt dina höfter
smälter ett mynt på din bardisk
och pressar fingrarna upp genom håret i nacken

det sipprar från glöden;
förlorad väntan
förväntas förlora

det sipprar som marmor;
den som väntar på att bli förlorad
får glömma att finnas

Och jag bränner ett brev
som jag alltid gör
jag glömmer ett språk
som man aldrig får
jag har startat ett krig
som jag gör ibland
jag filtrerar ett liv genom sanden
och släcker en gryning
för att brinna själv i dess ställe
men käraste, lyssna på mig:

lyssna på mig
när jag kallar dig
till min sista strid
när jag kallar dig
min enda, slutgiltigt darrande svala
skälvning



Det är så många
som lyssnar här
men vänd dig bara till mig
när jag släcker en himmel med varje öga
lindar silver och blod under huden
bränner en mångmiljonstad mot din
blossröda mun



Och jag vet
himlen är evig, tar aldrig slut
för fågeln som bygger sitt bo
när Metropolis brinner i stormen -

och jag släcker en himmel med varje öga
lindar silver och blod under huden
bränner en mångmiljonstad mot din
blossröda mun
om bara du ber mig




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Tomas Söderlund
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-31 02:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Och om krig bryter ut
om vi måste fly
om svärta och tyngd blir en frätande ring
av utspillt kaffe som hägnar in oss

vänder jag mig till dig
när jag släcker en himmel med varje öga"

är för mig diktens absoluta kärna. absoluta stjärna, i en hel galax av skönhet och kärlek.
2011-12-31

    Melona
Jo, men det flyter dramatiskt och irrar som tomtebloss i barnens ögon. Vackert och storslaget!
2011-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund