Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fjärilsvinge tre dagsresor med hiss under Old Trafford

Det är en sån där dag

som alla verkar ha törnat in i

på ena eller andra sättet, kanske

fått en kyss i bakhuvudet eller rentav i skrevet

(förtjänt eller oförtjänt kan göra detsamma

i det här läget, allt ljus projiceras

till en likadan kägla på tillräckligt långt håll)

ja, eller bara sopat i lilltån

i vartenda heltimmes klockslag som gått uppbringa

om och om igen precis som livet och middagar och relationer

eller för all del kanat på tvärs igenom hela kalenderbladet

skrapat upp tålamodet, viljan och orken att bjuda ett riktigt motstånd mest till ett köttigt skrubbsår 

så där så att bloddropparna skjuter sina bubblande, kullrande skott på tio ställen samtidigt

just i samma ögonblick som man särar på den vittrådiga revan i byxtyget för att se hur illa det tog

och det är en sån dag

eller egentligen är det bara

skärvorna längst ut, närmast ramen

kvar av den

efter alla de här törnarna till höger och till vänster

som rapporterats in till mig

där jag ligger i sängen (som sagt, det är sent och allt den här dagen är

är på väg att skingras)

via telefon och sms, någon även via skadskjuten brevduva

som kraschlandar med rykande vingspetsar

mitt mellan mellangärdet och en överhettad stekpanna

där hoppande bränt smör formar sig förväntansfullt till ett klockarkattsgrin

större än hopp gånger tro

och jag tänker

någonstans

att det är en välsignelse att få känna

när alla hörnen trycks ut

till den vikväska för brännbarhet man bär runt bara utifall att

och det känns som att det nog landat på mig

att skaka ur de där skärvorna ur ramen och sätta en punkt

så jag gör mitt bästa för att göra den rund, svart, och pregnant

som en tunnelmynning.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-30 00:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett 'skamgrepp' bör ju helst vara efterfrågat innan det tas. Annars kan överraskningen bli av det mer negativa slaget, liksom väl ett ras?
2017-08-30

  TrollTörnTrappan VIP
Vilken hisnande, intensiv bild!! av smärtsamma törnar och vassa hörn... som kanar längs klockslag, och mynnar ut framåt natten, i en särdeles rund punkt.
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund