Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På psykakuten för några månader sedan...


Har lovat mig själv att aldrig återvända


du skulle ha varit
med mig
när jag låg där

sett dessa
trasiga själar
som inte går
att beskriva med ord

träffat den där
jävla sjuksköterskan
marja

som bältade jonas
med hjälp av två vakter
och ringde snuten

trasiga själar som dessa
rår inte för
hur dom beter sig

sånt borde marja
ha lärt sig i skolan

sånt borde skolan
ha lärt marja

jonas hotade med
ett hembesök
för att han inte
fick sina mediciner

jag sittstrejkade
i 14 timmar
på den kalla
linoleummattan
tills polisen hämtade
honom

14 timmar utan medicin
för att doktorn var sen
sa dom

ni har min journal på datorn
där mina ordinationer står

hade sagt att jag är
vegetarian
16 timmar tidigare

men fick ändå
isterband till
dom tre potatisarna
och en näve
skrumpna ärter

när jag klagade
slängde dom korven
och jag fick äta det
som låg kvar

ciggen tog slut
ingen kunde köpa
och besök var
inte tillåtna

jonas var ohövlig
inte hotfull
men blev bältad
i 14 timmar

priset han fick betala
för att få 10 miligram
valium

ska man behöva
begå brott för
att få lite piller
blev min fråga

självklart inte
var svaret

och jag väntade
i 5 timmar till

tills jag fick en
25a atarax














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-05 19:04



Bookmark and Share


  dubbelve
Vilken människosyn! Blir förbannad.
2012-01-11

  Casbah* VIP
utan att vara cynisk ang din text för den är bra och bränner till vill jag lite buttert uppmuntra något vinstdrivet aktiebolag att starta psykakut...för visst är piller billigare än personal?
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP