Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fången i sin cell



Fången han satt i sin cell
han drömde om frihet och lycka
om soliga ängar och bäckar
såg ej den öppnade dörren


fången han satt i sin cell
var arg på världen och Gud
av hat förblindade ögon
såg ej den öppnade dörren


fången han satt i sin cell
han tror sig ensammen stark
ser inte vännen som bjuder
ser inte att dörren är öppen




Fri vers av rebecca d
Läst 460 gånger
Publicerad 2006-01-19 18:43



Bookmark and Share


    rune
vad fiin den var..
2006-01-20

  rebecca d
tack,Stefan, för förslaget!
2006-01-20

  Propella
Vilken höjdare Ditte! Här trängs symbolik med klokhet och insikt. Underbar läsning.
2006-01-20

  Rachel Roth
så är det....och det knepiga är
att fast man vet med huvudet
kan ändå hjärtat vara förborgat
2006-01-19

    Bodil Sandberg
Så är det ju ditte..precis så!!!man ser inte dörren...inte att den öppnats...man stannar där inne...i det som man känner till..
2006-01-19

  Anders P VIP
Och skulle han sett den kanske han blivit skitskraj. Vi är alla fångar så länge vi inte vågar använda oss av vår frihet. Fint skrivet och reflekterat.
2006-01-19

  mysanpysan
intressant text
som bidrar med eftertanke

kan sätta in detta i symbolik
men det är även en
verklighetstrolig text

lämnar mig med att tänka
svårigheten i att kunna se de
öppna dörrarna
när man erfarat
att ensam är stark
och vart förblindad av hat

svårt att finna hopp
och tro i skuggorna

som sagt, intressant och
klok text
2006-01-19
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d