Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guld och diamanter


om alla rikedomar kunde delas
ingen fick mer
ingen mindre
världen kunde helas

om all mat kom till alla
inte bara till några
till alla
så skulle ingen falla

lönen lika
direktören kan få mer
men inte fyra gånger mer
då kunde alla vara rika

vad är det som ska hända
den som har minst
ska ropa högt
så kunde rättvisan vända




Fri vers av Christine Sabel
Läst 252 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-03 14:34



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så sant - så sant!
Underbara tankar i underbar form!
2012-01-08

  Linda CH VIP
Tänkvärt skrivet om en människovänligare värld.
2012-01-07

  Järnkatten
Yes!, Bra skrivet!!!
2012-01-04

  anits VIP
Mycket tänkvärt skrivet
2012-01-03

    ej medlem längre
En dikt som lyfter fram de mänskliga värderingarna:

Solidaritet!
Demokrati!
Medmänsklighet!
Människors lika värde!
Rättvist samhälle!

Det samhälle vi lever i idag är allt annat än medmänskligt och gör allt för att vi ska glömma dem.

Bra gjort att lyfta fram dem igen.
2012-01-03

  Ronny Berk
tänkvärt och välformulerat, ja !
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Christine Sabel
Christine Sabel