Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering


samlade brott I - III

 

brottsstycke I: pepparkakorna

det var pepparkakornas fel. man måste inte ha det på julen. men om man har det ska det vara hembakta. det var väl det som var droppen, nyckeln till den stilla dvala som ihop med värmen från kakelugnen fick mig att. inte luta mig. men sitta nära, närmare, närmast. och allt blev: Chrystal Silence. man drar sig inte ur ett kristallmagnetfält hur som helst. vi somnade på mattan, du sa att vi flög, jag mindes bara mörker, jag skakade av mig skulden. som inte var skuld. men tabu. du fick alla mina litterära pärlor som avlatsbrev.

 

brottsstycke II: foajén

jag såg din skuldtyngda skuldra redan från trappan. du ville träffa mig trots att jag hade lektion så jag gissade att det måste vara något viktigt. du stammade, antydde, såg på mig med mandelögon, så stilla i vitsmink och svartläder. om bara en stund satt jag i ditt knä och flög in i en annan dimension.

 

brottsstycke III: det förbjudna

inpräntat, inristat: varje steg jag tog i det där rummet som jag inte längre har tillträde till fast jag en gång var inhysing där. navigerade genom bråten mellan bergen av böcker och leksaker i farsans avklippta jeans, solbränna och svart t-shirt. man gör så gott man kan. du undvek min blick, mumlade aforismer, plattityder, paradoxer, stirrade i kudden. jag började trevande, vinet och vettet, barnen och det. du svarade prövande att du var galen, hade alkoholproblem. som om det skulle hjälpa. jag kom förstås tillbaka, drogs, blev dragen, lät mig dras in i rummet. men valde själv att smeka dina skuldror. så hafsigt, taffligt, ledset, ömt som bara förbjuden kärlek kan.




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 483 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-03 17:22



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fantastisk text, men jag motorsåg fram emot något helt annat och blev således över raskad.
2012-10-29

  objekt3
haha så vardagligt brottet ändå känns presenterat så här för mig som läsare även om jag tänker att det där med hafsiga smekningar (som man kan ångra för alltid för att de inte blev sirliga) är det starkaste partiet
eftersom det känns även det rinnande perfekta vitsminket läderrocken och alkoholproblemen var charmiga. men jag håller inte med pepparkakor skall köpas. katter skall bakas.
och det var han den där x fel. om vi nu skall kasta skuld. ;)
2012-01-04

  cilax VIP
den täta dimmans tylskynken draperar kropparnas danssteg
2012-01-03

  /Isabel
Inte mycket till kommentar, men - fy, vad bra! Vilka bilder du skriver.
2012-01-03

    ej medlem längre
tack för att du delar med Dig--jag har läst de förut--nu känns de

bara mer angelägna--starka bilder.



ett hallelujah-moment...
2012-01-03

  Catharina Edin VIP
Å. Nästan outhärdligt vackert.
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X