Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Tintal b moll


Influensa



Sjukhuset med influensa
ligga stilla inte glänsa
jag fick permission i helgen
om jag kom med dragspelsbälgen
klockan sju på onsdag morgon
bet ihop och svalde sorgen
tog med dottern för ett fotbad
badkaret fanns där för botbad
satt på kanten njöt av ångan
mina tånaglar var långa

Nästa dag var flickan borta
jag beslöt att själv förkorta
vistelsen på hospitalet
det var nånting som var galet
ingen rond och undersökning
var det nåt med rummets krökning?
jag smet ut med några grejer
gled diskret ut, hej då tjejer

Sakta genom korridoren
släpade jag fram min dåre
kläder uti flera lager
ja man tager det man haver
sjukhusskjorta egen kofta
sådant ser man inte ofta
regnrocken som prick på i:et
jag skred fram i galleriet

På en bänk på innetorget
såg jag gänget, hörde sorlet
kända snacket om teater
kanske fanns vikariat där
nån kollega opererad
och så var det något mera
men det blev visst inga löften
jag tog snacket på en höft men

segade mig vidare på
tunga ben som glidare mot
den så fjära tågstationen
auran gul som nätmelonen







Bunden vers av Nanna X
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-06 08:51



Bookmark and Share


  objekt3
grrrymt välanvänd termometer!
2012-01-11

  TrollTörnTrappan VIP
Korridoren går perfekt ihop med "släpade jag fram min dåre". Dåren verkar vara du själv i den sällsamma skruden...? Flickan/dottern har en intressant biroll med sitt försvinnande.

Ronden som (inte) väntar runt hörnet, ja... (Har du händelsevis läst "En levande själ" av PC Jersild? Där ligger hjärnan i akvariet, stirrar med sitt enda öga rakt fram och kan bara gissa ifall ronden är på ingång runt dörrposten eller ej... Kanhända står personalen redan där dygnet runt och avvaktar, anträder sen likt mekaniska dockor vid den rätta tidpunkten... Så resonerar hjärnan där, som kroppslös aldrig kan lämna sitt akvarium. Fast den planerar likafullt att göra det...)
2012-01-08

    ej medlem längre
det, måste ha varit något med rummets krökning!!!
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X