Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soltröst

Den där solglimten har jag sett förut,
samma plats men annan tid.
Det åskade då, men ändå
höll en solstråle fast vid själen.

Det var ett plågat jag som längtade ut.
Mina knän bad om evig frid
men krossades av den grå
människoförpliktade trälen.

Men solen lyste in trots allt
fast det var disigt och svårt att se.
Vi höll om varandra så hårt
att svårmodet förlorade tålamodet.

Det är inte längre så svart och kallt
även om jag inte alltid kan le.
Solen lyser in trots gråt
och tar varsamt över vid rodret




Bunden vers (Rim) av Sarah Tomasson
Läst 550 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-01-06 12:20



Bookmark and Share


  ULJO
En väldigt igenomträngande text som är lätt att ta till sig.
2012-01-08

  Yrre VIP
Mycket vackert!! Bra flyt och berörande.
2012-01-07

    Max Poisé
Stycke rim! Snyggt och vårdat! Kul tilltag och texten skulle må mycket bra av högläsning!

Applåder!
2012-01-07

  Sofhia Wirström
berörande text som stannar kvar.
2012-01-06

    ej medlem längre
Underbar dikt!

"Vi höll om varandra så hårt
att svårmodet förlorade tålamodet."

Denna mening ger mening.
Den är nu memorerad och är mig nära.
2012-01-06

    drönare
Texten berör. Gillar särskilt raderna :vi höll om varandra så hårt att svårmodet förlorade tålamodet.
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Sarah Tomasson
Sarah Tomasson