Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sluta gråta


sluta gråta
pojkar gråter inte

men det gjorde ont
när jag ramlade
gjorde ont
när Oskar hängde sig

fick tidigt lära mig
att det är fult
att visa känslor

gråta
skratta
vara arg

och när panikångesten
drabbade mig
i mina sena tonår
fick jag SSRI-preparat

det var nämligen fult
att ha känslor

vara arg
skratta
gråta

blev platt istället
katatonisk
apatisk

priset jag fick
betala för
att sluta gråta

vara arg
skratta

skulle sålla mig
till den gråa massan

där det är fult att skratta
gråta
och vara arg

speciellt att gråta

att gråta är fult

svaga människor gråter
aldrig pojkar

men det gjorde ont
att ramla



så jag grät
ändå













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-13 15:29



Bookmark and Share


  dubbelve
Bokmärker!
2012-01-21

  dubbelve
Rysningar.
2012-01-21

  Nina Nightwish
Denna text berör. Välskriven och tung. Den skulle behövas skrikas ut.. För att få ut känslorna av alla känslor
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP