Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppgång och fall

Jag väcktes av sommaren
juni stod för dörren
med sina starka dofter
tog den över scenen

Äppelträden blommade
men njutningen uteblev
sekunderna drog i snöret
tills inga krafter svarade

Plogen på himmelen
av hemvändande gestalter
gav eko över breda klippor
snart tystande musiken

Strändernas varma sandkorn
gnistrade som rubiner
bjöds sekunder av njutning
en stund före nattljuset

Dragspelsmusiken skenade
mellan tidens bryggor
erhölls dansanta njutningar
till nyvunna kärlekspar

Solnedgången brände
augustikvällens salonger
kring varma lägereldar
såg kölden kärleksmötet

Sensommarens blommor
tog steg i dikesrenen
en sista sortens dans
då kvällshimlen slocknade

Jag väcktes av hösten
löven dansade i gryningen
och bjöd sina färger
till den fallna sommaren




Fri vers av ULJO
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-08 01:23



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Mycket fint!
2012-01-09

  anits VIP
Helt underbar är din dikt
2012-01-08

  mare VIP
Fin dikt
2012-01-08

  Eva Helene VIP
Vacker är din dikt.
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO