Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

268. Guds älskade barn


Jordens irrbloss fångar blicken
sprakar, lyser
Livet är svårt och farligt att leva
Kommer vi någonsin fram till målet
och hur ser vi då ut

Vid evighetens port
får vi lägga av allt
och stå där som ett Guds barn
i vår dopdräkt

Den syndfrie Jesus
kommer en gång vandrande
uppifrån Galileen
går ner till floden Jordan
delar vår synd med oss
och låter döpa sig

Genom vårt dop är vi ett med Kristus
Den Helige Ande blåser in en doft
från den himmelska världen
Det gudomliga skimrar igenom
Vi är för evigt Guds älskade barn




Fri vers av Maria T
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-08 15:06



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Hans väldoft får vi sprida.
Så vacker text!
2012-01-22

  anits VIP
Mycket vackert om det som
hände en gång
2012-01-10

  walborg
Du är min älskade son eller dotter, säger Herren.
2012-01-09

  Seglaren
Fyra stycken där varje stycke faktiskt kan stå för sig. Tillsammans växer en fin helhet fram.
Applåd
2012-01-08

  Bibbi VIP
Ett trefaldigt amen!
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T