Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2007


Alla Är Lika Inför Vården

Det här stället är inte vilket ställe som helst
Det här stället är skapat utav dårar
som vill förvandla sjuka till onda.

Här bor ingen frivilligt, inte till en början
men när vården börjar ta - har man inte längre något val.
Då timglaset har runnit ut
förstår man hur lite det är i ens liv som finns kvar.

På det här stället är man omyndig.
Oavsett orsak eller bakgrund blir alla behandlade lika
och det spelar ingen roll om man ångrar sig.

Vård innebär regler.
Återanpassning är lika med straff.

Här får man inte äga något.

Ingen telefon.
Inga möbler.
Inget privatliv.

Regelbundna visitationer
följs av obligatoriska urinprov.
Ingen vet riktigt varför
men det står skrivet någonstans.

Här blir en frisk människa sjuk.
Här blir en sjuk människa ond.

Här löper stillsamma själar amok
och vrålar ut ett ingrott hat.
Här förvandlas en snäll farbror
till destruktiv och obstinat.

Men reglerna stramas hela tiden åt
och man lär sig fort att lyda, att inte ifrågasätta,
istället träda in i en slags dvala.

Man förvandlas till ett kolli
utan varken avsändare eller adressat.

och alla är lika inför vården.




Fri vers av Maromantic
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-11 19:17



Bookmark and Share


  Sorsha
"Här löper stillsamma själar amok
och vrålar ut ett ingrott hat.
Här förvandlas en snäll farbror 
till destruktiv och obstinat."

Där började jag gråta. hela den här dikten gör fruktansvärt ont i mig.
2012-03-11

  Hanna Mari Wallin
En intensiv sorg och maktlöshet
som du beskriver på ett sannerligen bra sätt...
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic