Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levnadsinstruktion, Del I: Stäng ned allt

Fabriken som jag aldrig trodde skulle stängas slutade låta
Den lades till vila och fanns inte mer
Den vet inte vad "samvete" är, inte heller behöver den veta
Inte behöver väl den veta varför, inte behöver väl den tänka eller känna

Rost bildas, detta brunröda täcke av förnekelse och ilska
sorg, apati och gråt.
Rosten finns där
som en konstant påminnelse om den lycka som aldrig fanns

Vad är det som stänger något så massivt?
Kan det vara ett stort fel i maskinens kärna,
eller ett litet fel i dess utkant?
Att fabrikens rytm inte längre slår till den puls som spelas av dess arbetare?

Dömd.




Fri vers av Itsari
Läst 397 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-13 15:48



Bookmark and Share


    poetikern
Mind-bending
2012-02-01

  Arne Ugglemosse
Mycket målande.
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Itsari
Itsari