Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levnadsinstruktion, Del III: Lev

Dina kinder är bleka, urholkade.

"Snälla, ta min hand. Jag vill se solen."

Har du inte sett solen innan?

"Jag vill se solen med dig."

Ut på piren. Med utslagna händer och en lugnande värme.
Mina stängda ögon kan se insidan av mina ögonlock när jag vänder mitt huvud upp mot himlen.
Det lyser starkare än någonsin förut. Jag öppnar ögonen, men jag ser ingen sol.

Vad gör alla moln här? Hur kan det lysa så starkt?

"Det är jag. Det är vi. Det är oss. Det lyser för våra hjärtan"

Vi vandrar över ängen, genom skogen, mot den gamla fabriken du pratat om så mycket innan. Äntligen fick jag se den. Det var verkligen en syn. Kontrasten mellan inslagna fönster och de röda blommorna som väller ut ur sprickor och vrår. Din tunna sommarklänning får dig att likna en sagofigur. En nymf, en alv. Vacker.

"Kom. Följ mig."

Vart ska vi?
Inget svar. Bara det varma leendet. De lysande ögonen.

I mitten av fabriken.

"Ta mina händer."

Kyss mig.

"Ta mina händer."

Sammanflätade, rätta.
Ljudet av hjärtslag är överväldigande.
Marken skakar.

Kyss mig.

"Lev igen."




Fri vers av Itsari
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-13 15:52



Bookmark and Share


  Nanna X
gillar dina instruktioner varmt! särskilt den enkla vackra dialogen i del III:

"Snälla, ta min hand. Jag vill se solen."

Har du inte sett solen innan?

"Jag vill se solen med dig."

påminner mig om Hemingways Farewell to Arms som jag just läste
2012-02-22

  Ulf Popeno
Jag tycker om temat i de tre dikterna. Du har också en vardaglig rak stil som jag tycker om, blandat med en genomgående metafor som formar handlingen. Sen finns det lite smolk, men jag vet inte om det bara är jag som tycker så. För mig förtar det mer konkreta kärlekssammanhanget i slutet den annars välgenomtänkta helheten, men det är ju bara jag.
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Itsari
Itsari