Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett omöjligt val....som inte ett barn kan ta.... (ändrat titel)


flickan som försvann in i mörkret



intill höga bord
i stora rum
och djupa dörrar

svävar en liten flicka
golvlös

tvingande tonlös röst
skär tidlös luft

sköra axlar tyngs
släcker båda
och sig själv

gråt växer i jord
hon inte äger





Fri vers av rebecca d
Läst 1231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-01-21 09:50



Bookmark and Share


  Anna*
Känner igen mig
Starkt!
Så bra...
2009-07-11

  rebecca d
släcker båda, Rublev: båda alternativen (omöjligt val) o sig själv
2006-01-23

  Rublev
vackra smärtsamma ord om rotlöshet och utanförskap!
berör starkt!

de här raderna tycker jag är oklara:
”släcker båda
och sig själv”

som orden nu står,
blir betydelsen att sköra axlar släcker,
men vad släcker de?

kanske menar du att ”tvingande tonlös röst”
släcker axlarna...
2006-01-22

  Propella
Oj! Detta är riktigt riktigt starkt. Slutet tar andan ur mig.
2006-01-22

  himlens hemlighet VIP
mycket stark text du har skrivit och jag måste erkänna att jag också tänker på ninni och de grymheter ett barn kan tvingas bära...igen starkt!
2006-01-22

  sol
hm, ett litet underverk detta
- som "osynliga flickan"
..starkt...(läser igen)
ruggigt fångande, mysko, eterisk...

exakt - ett barn, under höga bord...

"gråt växer i ord
hon inte äger"

love
2006-01-21

  Deva
En berörande dikt om sorg, raderna "gråt växer i jord hon inte äger" säger allt om det bittra att inte få lov att sörja det som borde vara ens egen rätt.
2006-01-21

  Rachel Roth
vilken fin och berörande text om den flickan..allt igenom hel
2006-01-21

  Per Rydberg
Tove Jansson har skrivit en novell: 'Det osynliga barnet' som jag direkt kommer att tänka på! Att inte synas - bli sedd Det är en mycket mycket bra beskrivning. Dina ord är svävande till synes lätta - men tyngden som bor i flickan gör att texten helt speglar detta och lättheten försvinner! Så inkännande beskrivet! Och det lilla barnet kan finnas inom en hur gammal man än blir!!
2006-01-21

    ej medlem längre
Vad sorglig.. Du verkar ha fått lida mycket..
2006-01-21

    Mejja
Så nära och smärtsamt denna kommer *suck*
Kryper riktigt innanför.... precis som så många andra av dina texter.
2006-01-21

  Smultris
Så otroligt starkt, vemodigt och vackert...
Känner en stor tillhörighet med dessa ord, berörs...
2006-01-21
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d